Com copiar només les cel·les visibles?

Si seleccionem un rang en un full d’Excel on hi ha dades filtrades o amagades, el copiem, i l’enganxem a una altra banda, veurem que hem enganxat les dades filtrades.

Per evitar això has de fer que Excel seleccioni només les cel·les visibles. Ho pots fer de diferents maneres

Amb drecera de teclat

Prement les tecles [Alt] + [;] (per fer-ho has de prémer simultàniament la tecla ALT, la tecla Majúscules i la coma (és a dir, el punt i coma)

Si ho has de fer de manera habitual

Si és una tasca que fas habitualment, pots posar a la Barra d’eines d’accés ràpid el botó Selecciona les cel·les visibles.

Per fer-ho pots posar el punter del ratolí a sobre la Franja (la barra amb botons) i clicar el botó dret i escollir l’opció Personalitza la franja…

Aleshores tries al menú de l’esquerra Barra d’eines d’accés ràpid, al desplegable Tria les ordres de, l’opció Ordres que no es troben a la franja i busques (estan per ordre alfabètic) Selecciona les cel·les visibles. Et situes a sobre i cliques el botó Afegeix

Un cop hagis fet aquest procés tindràs sempre aquest botó que et servirà per seleccionar només les cel·les visibles.

Amb el tot poderós “Ves a”

Tot i que crec que és l’opció menys pràctica, penso que és important explicar-la ja que aquest menú (a vegades poc conegut) és molt útil per moltes d’altres opcions.

Per accedir-hi només cal que premis la tecla [F5] i s’obrirà automàticament

Un cop aquí cliques Especial…

I esculls l’opció Només cel·les visibles.

Com deia, és l’opció que trobo menys pràctica de les 3, però crec que val la pena explicar-la.

Feu un comentari