La funció ACTUAL a Excel (Data i hora)

La funció ACTUAL ens dona la data i hora actuals. Aquesta fórmula s’anomena AHORA en castellà i NOW en anglès. No té cap argument, simplement hem de posar =ACTUAL()

Cal tenir present que si volem que quedi registrada aquesta data i hora, cal que fem un COPIA i ENGANXA ELS VALORS perquè ens quedi el valor concret. Si no ho fem així la fórmula s’anirà actualitzant cada vegada que Excel calculi les fórmules del full. Per exemple si obrim el llibre, entrem una altra fórmula, etc.

Per defecte el format del resultat de la fórmula és dd/mm/aaaa hh:mm (dia/mes/any hora:minut) però podem canviar el format de manera que ens pugui donar també els segons, etc. Ho hem de fer a través del Format de les cel·les, apartat Nombre. Hi podem accedir a través del menú o pitjant el botó dret del ratolí. Podem fer servir algun dels formats estàndard ja sigui de Data, de Hora o Personalitzat. Si no n’hi ha cap que se’ns adapti a través del format Personalitzat podem “dissenyar” el nostre a mida. Per exemple, en aquest cas afegim segons i milisegons:

Si el que vols és registrar la data actual però no et cal l’hora, et recomanem que consultis aquest post:

La funció AVUI a Excel (Data i hora)

La funció ACTUAL és una fórmula de Data i hora. En aquest enllaç trobaràs informació d’altres funcions de Data i hora.

1 comentari a “La funció ACTUAL a Excel (Data i hora)”

Feu un comentari