Com amagar les fórmules en un llibre d’Excel?

A vegades tenim un formulari, plantilla o qualsevol tipus de excel en el qual volem evitar que d’altres usuaris que l’utilitzen puguin veure les fórmules de determinades cel·les.

Excel ens permet fer-ho mitjançant l’opció Protegeix el full dintre del menú Revisió. Amb aquesta opció podem protegir un full contrasenya perquè els usuaris no el modifiquin (total o parcialment). Però també ens dona la possibilitat d’amagar el contingut de les cel·les.

Per això hem de saber que quan protegim un full, excel protegeix totes aquelles cel·les que li indiquem. Totes les cel·les tenen 2 opcions dintre del menú Format de les cel·les apartat Protecció. Podem accedir-hi des de el menú o clicant el botó dret del ratolí)

Per defecte totes les cel·les tenen activat el requadre Blocat i desactivat el Amagat. Això vol dir que quan protegim el full quedaran bloquejades però amb les fórmules visibles. Si volem que no es vegin les fórmules cal que activem la casella Amagat de les cel·les on no volem que les fórmules siguin visibles. Si volem amagar totes les fórmules d’un full, només cal que seleccionem totes les cel·les (Control +e) cliquem botó dret, seleccionem Format de les cel·les, Protecció i activem la casella Amagat

Nota: Les dreceres de teclat són una forma fàcil de guanyar en productivitat. Pots veure’n més en aquest enllaç.

Feu un comentari