Com marcar els duplicats en un full d’Excel?

Excel ens permet des de el menú Dades, apartat Eines de les Dades accedir a l’opció Suprimeix els duplicats. Amb aquesta opció podem eliminar les files amb valors coincidents a les columnes que marquem. A vegades, però, el que volem és simplement identificar els duplicats sense eliminar-los.

A través del Format Condicional (al menú Inici) ho podrem fer. Primer seleccionem totes aquelles files on volem detectar duplicats. Aleshores anem a Format Condicional i triem l’opció Normes per ressaltar les cel·les i després Valors duplicats…

En donarà l’opció de destacar les duplicades o les que no ho estan i determinar quin tipus de format volem donar al destacat

A partir d’aquí obtindrem el resultat esperat.

Per defecte en el desplegable hi ha unes determinades opcions de format per destacar els duplicats. Si en volem una personalitzada només cal que seleccionem qualsevol opció i un cop aplicat el format tornem al menú Format Condicional i triem l’opció Administra les normes… i després Edita la Normal. A través de Format podrem triar el tipus de lletra, la vora l’emplenament, etc.

En cas que vulguis eliminar directament els duplicats et recomanem que miris aquest post: Com eliminar els valors duplicats en un full d’excel?

1 comentari a “Com marcar els duplicats en un full d’Excel?”

Feu un comentari