La funció NOMPROPI a Excel (funcions de text)

T’has preguntat mai, com posar automàticament la primera lletra d’una paraula en majúscules a Excel? Doncs amb la funció de text NOMPROPI.

Aquesta funció anomenada PROPER en anglès i traduïda com a NOMPROPIO en castellà posa la primera lletra de cada paraula d’una cadena de text en majúscules.

Sintaxis i arguments

Aquesta funció té un sol argument que és Text on hi posarem el text que volem transformar o bé la cel·la on està aquest text

=NOMPROPI(Text)

A tenir en compte

Transforma totes les paraules: Si la cadena de text sobre la que apliquem la fórmula té més d’una paraula les transforma totes.

Només la primera lletra en majúscules: Això vol dir que, a banda de posar la primera lletra en majúscules, posa en minúscules les lletres majúscules que no estiguin en la primera posició.

Si a l’argument Text fem servir un rang en comptes d’una cel·la: Aplica la fórmula sobre la cel·la que tingui la mateixa fila on hem posat la fórmula (en cas que el rang tingui una sola columna) o que tingui la mateixa columna (en cas de rangs d’una sola fila). Si apliquem la fórmula sobre un rang que tingui més d’una fila i columna, donarà el error #VALOR!

Nota: Mitjançant la fórmula lògica SIERROR podeu evitar l’aparició del error #VALOR!. En aquest pots en teniu més explicació:

I si vull passar a majúscules totes les lletres d’un text?

Aleshores has de fer servir la funció de text MAJUSC. En aquest pots hi trobaràs més informació:

Feu un comentari